Sleeswijk-Holstein

Noord-Friesland, de poort naar de Halligen, en de groene dijken en oude zeekleigebieden van Dithmarschen zijn indrukwekkend met hun uitgestrektheid en oneindige horizon.

Treed in de voetsporen van beroemde schrijvers en kunstenaars: Heinrich Heine werd aangetrokken door de ruige charme van de Waddenkust en vereeuwigde deze in zijn gedichten, terwijl Emil Nolde de kust in prachtige kleuren schilderde. Ook Theodor Storm werd door de poëzie van het landschap gegrepen en schreef vaak over het karakteristieke Noord-Duitse kustgebied.

Ontdek wat er leeft in de Waddenzee en in de diepten van de Noordzee – in de grootste interactieve tentoonstelling aan de westkust van Sleeswijk-Holstein, die in het Nationaal Park bezoekerscentrum en walvishuis Multimar Wattforum in Tönning te zien is.

Vergeet niet op zoek te gaan naar de fascinerende dieren die in de Waddenzee leven. Maak kennis met de 'Small Five, Big Five en Flying Five' wanneer u met een Nationaal Park gids het wad op gaat. En bekijk de baai bij Husum vanuit 'vogelperspectief' vanaf de 33 meter hoge Schobüller Berg – een overblijfsel uit de ijstijd – bij het enige stukje waddenkust van Sleeswijk-Holstein waar géén zeedijk is. Of bezoek de grootste roofdieren van de Waddenzee, de gewone en de grijze zeehond, in het Zeehondencentrum in Friedrichskoog.

Duinen met wuivend helmgras, zandverstuivingen, zwermen vogels, zeehondenbanken, vuurtorens en ruige kliffen – op elk moment van het jaar valt hier iets te beleven, te verkennen en te ontdekken. Laat u inspireren door de unieke natuur van de Waddenzee!